söndag 30 september 2012

Dag 14 av 27

Oscar Fredriks kyrka, troligen Göteborgs vackraste kyrka.
Geocaching stod som dagens aktivitet med tanke på att vädret fortfarande var relativt stabilt!
Vi hade tänkt oss Slottsskogen, via Järntorget, men det slutade med endast Järntorget och Skansens Krona istället.

Göteborg verkar vara en relativt stängd stad under söndagarna kom vi att inse efter att ha tagit båten över till Järntorget. Vi passerade Myrorna och insåg att de vanligen är stängda men att de just idag skulle ha extraöppet så om vi bara gick till den kyrka vi tänkt oss besöka och sedan tillbaka så borde butiken hinna öppna.
Vår kyrka var den otroligt vackra Oscar Fredriks kyrka, uppförd i nygotisk stil med ett kyrktorn på 71 meter är den stadens högsta kyrka och den är byggd av 1 ½ miljon tegelstenar!
Om jag någon gång ska gifta mig i Göteborg så ska det nog vara i denna kyrkan.

Sötaste skyltfönstret. ^^
Pryl att hänga sina örhängen
på, I do want one!
Efteråt gick vi vidare in i Haga en stund för att ta ytterligare några cachar och fann en, som Jojjo beskrivit det tidigare: "En by i staden"! Området påminde en del om Arboga med små söta fik och mysiga butiker av olika slag varav en särskild drog våra blickar till sig med sitt nästan överdrivet söta skyltfönster.
Snabbt hittade vi trappan som ledde oss upp till Skansens krona, där hittade jag min tredje travel bug och vi passade båda på att ta ett par turistfoton där vi satt på kanonerna. Promenaden upp hit var en påfrestande sådan men utsikten var trevlig och det kändes ganska värt det.

Efter detta insåg vi att Myrorna garanterat hade öppnat så vi tog oss ner igen och gick dit, Estub i hopp om att hitta en gammal konsol och jag utan ett egentligt mål. Det slutade med att Estub inte fann någonting av intresse medan jag kom därifrån med en söt klänning i min storlek!

Life Achievement
Köpt ett snyggt second hand-plagg.

Vid det här laget var vi lite trötta och hungriga, vi hade gått en hel del, så vi bestämde oss för att spana in Nordstan litet grann med butikernas modevisning som första prioritering (det var dock inte så spännande men vad hade man kunnat förvänta sig. Desigual visade dock sina barnkläder till Psy - Gangnam Style, vilket såklart förbättrade allt).
Indisk mat ute, i ett litet försök att dämpa restaurangskräcken och sedan en lång vandring hem där vi stannade vid den gamla kranen för att ge oss på en gammal och ond cache.
Vi fann den inte denna gång heller, trots att två andra geocachare var där och vi hjälptes åt att leta. Den borde garanterat vara svårare än en D2a...

Besvikna gick vi hem och tittade på skräp på TV istället, i brist på annat. :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar